نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : سه شنبه 14 ارديبهشت 1395
|
در سال 1969 شرکتی با نام Dassault در فرانسـه نرم افزاری بنام CATI برای نقشه کشی دو بُعدی و ماشین کاری به کمک کامپیوتر پایه گذاری نمود و در سال 1975 این محصول به محیط سه بُعدی گسترش پیدا کرد و در آن زمان با انجام پروژه ساخت مدل تونل باد برای یک شرکت هواپیماسازی که به طور معمول 6 ماه زمان نیاز داشت، در طی 4 هفته به نتیجه رساند. با این عمل تحولی در دنیای طراحی، ساخت و تولید ایجاد شد. در سال 1981 به طور عمومی نام آن به CATIA تبدیل شد و در ژوئن همان سال شرکت I.B.M. نیز این شرکت را به همراه نرم افزارش بین نرم افزارهای آمریکائی و ژاپنی طی یک بازبینی و بررسی زیاد برای توسعه، گسترش، خدمت رسانی و کسب درآمد در سراسر جهان برگزید. ویرایش 4 کتیا در سال 1994 به بازار ارئه شد که به علت حجم زیاد برنامه، تنها بر روی Work Station (ایستگاه های کاری عظیم) قابل اجراء بود که هزینه بالائی داشت. ویرایش 5 آن که تحت ویندوز می باشد نیزدر اواخر دهه 90 وارد بازار شد. نگارش 5 آن به حدی پر قدرت بود که حتی کاربران نگارش های قبل را متحیّر ساخت. نگارش 5 نه تنها امکانات گسترده 4 را حفظ کرده بود بلکه اصلی ترین مشکلی که کاربران نگارش 4 داشتند، یعنی کاربری سخت افزاری آن را نیز برطرف کرده بود. در سال 1997 این شرکت برای کاربران سطح پائین نرم افزار Solid Works را به بازار عرضه نمود. اکنون CATIA V.5 کاملاً User Friendly می باشد و به راحتی با ریز پردازنده های پنتیوم 4 قابل اجراء می باشد.
در قسمت های اول تا پنجم آموزش تصویری Part Design از این برنامه آموزشی قصد آن داریم چگونگی ساخت و مدل سازی اجسام سه بعدی سالید (Solid) را ارائه نماییم. پس از مطالعه و تمرین دستورات این بخش از نرم افزار کتیا کاربر قادر به ایجاد انواع مدل های سه بعدی ساده و پیچیده و نیز توانایی اجرای عملیات پس از ساخت بر روی مدل های ایجاد شده خواهد بود.
در قسمت چهارم این مجموعه آموزشی شما با مجموعه دستورات انتقال، چرخش، قرینه سازی، تکثیر و تغییر بزرگ نمایی اجسام سالید از نوار ابزار Transformation Features و مجموعه دستورات نوار ابزار Refrence Elements در محیط Part Design به ترتیب زیر آشنا می شوید:
الف) نوار ابزار Transformation Features:
1. دستور Transformation: این دستور شامل مجموعه دستورات زیر می باشد (زمان آموزش: 3 دقیقه و 31 ثانیه):
* دستور Translation: جهت تغییر موقعیت جسم سه بعدی در فضا
* دستور Rotation: جهت دوران جسم سه بعدی حول یک محور
* دستور Symmetry: جهت قرینه جسم سه بعدی نسبت به یک صفحه بدون حفظ جسم اولیه
* دستور Mirror: جهت قرینه جسم سه بعدی نسبت به یک صفحه با حفظ جسم اولیه
2. دستور Patterns: این دستور شامل مجموعه دستورات زیر می باشد (زمان آموزش: 7 دقیقه و 4 ثانیه):
* دستور Rectangular Pattern: جهت تکثیر ماتریسی جسم سه بعدی
* دستور Circular Pattern: جهت تکثیر قطبی جسم سه بعدی
* دستور User Pattern: جهت تکثیر جسم سه بعدی در نقاط تعیین شده
* دستور Scaling: جهت تغییر بزگ نمایی جسم سه بعدی
ب) نوار ابزار Refrence Elements:
1. دستور Point: جهت ایجاد نقطه در فضای سه بعدی (زمان آموزش: 4 دقیقه و 30 ثانیه)
2. دستور Line: جهت ایجاد خط در فضای سه بعدی (زمان آموزش: 9 دقیقه و 4 ثانیه)
3. دستور Plane: جهت ایجاد صفحه (زمان آموزش: 13 دقیقه و 4 ثانیه)
جهت یادگیری نرم افزار پیشرفته کتیا از مرحله مقدماتی تا پیشرفته با کمترین هزینه فقط کافی است گام به گام با ما همراه باشید
کلیه فایل های آموزشی این قسمت با فرمت Media Player و با کیفیت عالی چه از لحاظ صدا و چه از لحاظ تصویر می باشد.
جهت دانلود آموزش صوتی تصویری محیط سه بعدی Part Design در نرم افزار کتیا CATIA - قسمت چهارم بر لینک زیر کلیک نمایید:
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط: Part Design، ،