google-site-verification=5hWSVQ193mCqPdre_SIGMP_ZjIHTvMflXnJnBO_Q35o پروژه با عنوان: کرنش سنج ها یا استرین گیج ها (Strain Gauge)
مجموعه فایل های آموزش مقدماتی تا پیشرفته نرم افزار کتیا (CATIA) و مجموعه کتب, جزوات, پروژه و مقالات تخصصی مهندسی مکانیک (ساخت و تولید, جامدات, سیالات)

پروژه با عنوان: کرنش سنج ها یا استرین گیج ها (Strain Gauge)
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : جمعه 7 خرداد 1395

استرین گیج (Strain Gauge) یا کرنش سنج یک سنسور الکترونیکی است که برای اندازه گیری کرنش یا تغییرات نسبی طول یک جسم به کار گرفته می شود. تغییرات طول نسبی یک جسم برابر است با حاصل تقسیم طول فعلی جسم به طول اولیه آن. به فرض مثال اگر یک میله فلزی یک متری تحت کشش 1 میلی متر متر افزایش طول دهد، کرنش این میله برابر 1 میلی متر بر متر (1mm/m) خواهد بود. رایج ترین نوع استرین گیج در حال حاضر برای نخستین بار توسط دو دانشمند به نام های ادوارد ای. سیمونز و آرتور سی. روگی ساخته شد. این سنسور دارای یک الگوی فلزی پیچاپیچ بر روی یک قطعه عایق انعطاف پذیر است. میزان مقاومت رسانای به کار رفته در این سنسور با تغییرات طول آن به صورت خطی تغییر می کند و علت اینکه از یک الگوی پیچاپیچ برای این رسانا استفاده می شود این است که کوچکترین میزان تغییرات طول سنسور، بیشترین تاثیر را بر روی مقاومت سنسور داشته باشد و به عبارتی بتوان کمترین میزان کرنش را نیز اندازه گیری نمود. در شکل زیر نحوه ی عملکرد استرین گیج توضیح داده شده است.

برای اندازه گیری کرنش یک جسم، کرنش سنج را با چسب های محکم و انعطاف پذیر مانند سیانوآکریلات یا جسب های سیلیکونی به سطح جسم مورد نظر می چسبانند. زمانی که ابعاد جسم دچار تغییراتی شود، سنسور نیز مطابق سطح بیرونی جسم تغییر شکل می دهد و با تغییر شکل سنسور مقاومت فویل پیچاپیچ سنسور نیز تغییر می کند و می توان میزان تغییرات را از این طریق اندازه گیری نمود. معمولا با استفاده از پل وتستون می توان میزان مقاومت این سنسور را با دقت بالا اندازه گیری نمود. واحد اندازه گیری استرین یا کرنش، GF یا Gauge Factor است. یکی از کاربرد های کرنش سنج یا استرین گیج سنجش تنش یا Stress یک سازه است که در مهندسی مکانیک و مهندسی عمران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای مثال برای سنجش تنش یا استرس در توربین ها، جک ها، شفت توربین ها و موتور ها، بدنه مخازن، پل ها، برج ها و … از استرین گیج استفاده می شود. مثلا در هنگام ساخت پل ها ممکن است به میلگرد ها یا تیر آهن های به کار رفته استرین گیج متصل کنند، پس از تکمیل پل می توان با اتصال سیم های خروجی استرین گیج هایی که در قسمت های مختلف سازه نصب شده اند به دیتالاگرها و مانیتور کردن داده های به دست آمده محل آسیب های احتمالی را شناسایی نمود و قبل از اینکه باعث ایجاد خسارت جدی شوند ترمیم کرد. تصویر زیر استرین گیج نصب شده بر روی پره های یک توربین آبی را نمایش می دهد.

نوع دیگری از استرین گیج نیز در مهندسی عمران برای تشخیص میزان و جهت رشد شکاف ها در ساختمان ها به کار می رود که به عنوان استرین گیج مکانیکی شناخته می شوند. این نوع استرین گیج فاقد هر گونه قطعه الکترونیکی است و عملکردی کاملا مکانیکی دارد. تصویر این نوع کرنش سنج در زیر آمده است.

پروژه کرنش سنج ها یا استرین گیج ها (Strain Gauge)، مشتمل بر 16 اسلاید، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت powerpoint جهت دانلود قرار داده شده و به ترتیب زیر گردآوری شده است:

  • کرنش چیست
  • کرنش سنج
  • نحوه عملکرد کرنش سنج
  • الگوهای شبکه بندی
  • اتصال کرنش سنج
  • پل وتسون
  • ویژگی های یک کرنش سنج خوب
  • اجزا سیستم اندازه گیری کرنش
  • کاربرد های کرنش سنج

جهت دانلود پروژه کرنش سنج ها یا استرین گیج ها (Strain Gauge)، بر لینک زیر کلیک نمایید:

پروژه با عنوان: کرنش سنج ها یا استرین گیج ها (Strain Gauge)



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.